Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Salat med stegte blommer og gedeost

Salat med stegte blommer og gedeost
Søren (Grilltips)

Salater kan sagtens indeholde grillede eller stegte elementer, og i denne salat er det blommer der får en kærlig tur på grillen, i en grillpande eller på en stegeplade. Sammen med blandede salater, gedeost og en lækker dressing er denne salat perfekt som en forret eller som tilbehør til at stykke kylling eller fisk.




OPSKRIFT (4 pers.)
400 grønne salater (babyspinat, rucola, feltsalat mv.)
100 gr. gedeost (gerne friskost i olie eller gederulle)
300 gr. modne røde eller gule blommer
1 tsk. frisk eller tørret timian
God olivenolie, salt og peber

DRESSING
2 spsk. Balsamico eddike
2 spsk. Olivenolie
1 tsk. Acaciehonning
salt og peber

TILBEREDNING
Vask salaterne grundigt i flere omgange kold vand og dup salaten tør med køkkenrulle.

Skær blommerne i halve eller kvarter, og fjern stenen.

Varm en grillpande eller en grillplade. Bland olivenolie, timian og krydr med salt og peber. Hæld blandingen på panden, og læg blommerne med skærefladen nedad. Lad dem ligge og stege i 2-3 minutter, indtil skærefladen er blevet sprød og karamelliseret. Flyt ikke på blommerne mens de steger, og pas på at varmen ikke bliver for høj.

Lad blommerne køle lidt af, før de kommes i salaten.

Læg salaten i en skål, fordel skiver af gedeost, læg blommerne ovenpå og hæld til sidst dressingen over med en ske. Drys eventuelt med lidt ristede, hakkede pinjekerner eller som på billedet, en håndfuld valnøddder.

Server salaten med et stykke hjemmebagt brød med smør eller som tilbehør til helstegt kylling, eller retter med fisk og skaldyr.

Pin It on Pinterest

Share This