Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Simremad i grill – Herremad fyldt med kraft og smag

Simremad i grill – Herremad fyldt med kraft og smag
Søren (Grilltips)

Simremad i grillen er meget overset, men er en nydelse. Sæt retten over, kig til den fra tid til anden når der skal nye ingredienser i, og server et fantastisk måltid fyld med gode råvarer og smag.

OPSKRIFT
1000 gr okseklump (filet kan også bruges, men er meget dyrere)
3 løg
4 gulerødder
500 gr champignon
3 stængler blegselleri
4 fed hvidløg
6 laurbærblade
1 rød chili
10 dl god rødvin (evt. rioja fra box)
1 spsk timian (tørret)
1 spsk rosmarin (tørret)
½ tsk cayennepeber
1 spsk edelsüss paprika
1/2 liter hønsebouillon (evt. fra terning)
20 perleløg (fra frost)
1 dåse tomatpuré (stor)
1 tsk grost salt
½ tsk friskkværnet peber



TILBEREDNING – forberedelse i skåle
Da retten skal tilberedes i 4 tempi, har jeg haft stor glæde af at dele ingredienserne op i skåle, så de er lige til at gå til, når de skal bruges.

Skær okseklump i mundrette stykker, og fjern eventuelt sener (som dog sagtens kan simre med, bare du fjerner dem inden servering).

Hak hvidløg groft og skær løg i rustikke stykker. Læg dem i en skål.

Skær gulerødder, blegselleri og champignon i rustikke stykker og læg dem i en skål.

Bland groft salt, peber, timian, rosmarin, cayeannepeber, hakket rød chili (evt, uden kerner) og paprika i en skål.

Lav en halt liter hønsebouillon klar, evt. med en god terning.

TILBEREDENIG – i gryden
Varm en stor tykbundet gryde eller en simregryde godt op i grillen, hæld olivenolie i gryden og start med at brune kødet i et par minutter.

Tilsæt herefter løg og hvidløg, og svits i et par minutter igen.

Tilsæt nu krydderier og koncentreret tomat puré og svits igen i et par minutter.

Hæld bouillon og rødvin i gryden, og skru ned for varmen. Lad kødet simre i ca. 1½ time under låg. Rør i gryden hvert 10 minut.

Efter 1½ time tilsættes grønsagerne, perleløg og lauerbærblade, og retten koges op. Herefter simre den, uden låg i ca 60-75 minutter (låget på grillen skal stadig være lukket) Rør i gryden hver 10 minut.

Nu er retten færdig, og du kan eventuelt jævne den en smule, hvis den nedkogte sauce ikke er tyk nok.

SERVERINGSTIPS
Serveres med ris eller en karfoffelmos lavet af kartofler, brocolli og hvidløg. Du kan også serverer retten med et stykke grillet flutes, smurt med rå hvidløg og drysset med ost.

Pynt med bredbladet persille eller almindelig persille.

Pin It on Pinterest

Share This