Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Snobrød – både med og uden gær

Snobrød – både med og uden gær
Søren (Grilltips)

Snobrød er en dejlig båltradition og det kan laves på mange måder. Her er opskriften på dej til snobrød i flere varianter, med og uden gær og med lækre forslag til fyld.

Når man laver snobrød, er det ikke kun dejen der er vigtig. Pinden som dejen skal snos rundt om er også vigtig, og du skal vælge den med omhu. Brug bøg, egetræ eller alle typer frugttræ kan bruges. Gran, pil og grene fra buske kan ikke bruges, da de enten ikke kan holde vægten af dejen eller afgiver en grim smag til dejen. Fjern barken i en ene ende af pinden, og vikl eventuelt lidt folie om enden, før du snor dejen omkring.


OPSKRIFT – Den nemme uden gær (10-14 pers.)
600 g mel
1/2 dl olie
3 dl vand
1 tsk bagepulver
2 tsk sukker
1 tsk salt

TILBEREDNING
Bland mel og bagepulver, hvorefter resten af ingredienserne tilsættes og dejen æltes godt igennem.

Dejen kan laves mange timer i forvejen. Del dejen i 10-14 portioner når du er klar til at tilberede dem.

OPSKIFT – Det klassiske med gær (4-6 pers.)
400 gr. hvedemel
2½ dl. letmælk
25 gr. gær
25 gr. smør
2 tsk. sukker
1 knsp. salt

TILBEREDNING
Smelt smørret i en gryde, uden at det bruser op. Tilsæt mælken og hæld den lune blanding i en skål, hvorefter gøren røres ud i blandingen. Tilsæt nu resten af ingredienserne og ælt dejen til en fast og lind dej.

Lad dejen hæve i en time, på et lunt sted, og dæk skålen over med et fugtigt klæde.
Del dejen i 6 lige store klumper, og du er klar til de klassiske snobrød.

TIP:
Prøv at knuse 8-10 skiver pålægschokolade og ælt dem ind i dejen, eller hak en håndfuld skumfiduser i mindre stykker og ælt dem ind i dejen. Du kan også tilsætte en smule honning til dejen, og spis det færdige snobrød med smør og marmelade.

OPSKRIFT – Det eksklusive til de voksne (4-6 pers.)

Hvis du vil lave nogle ekstra lækre snobrød, kan du blande forskellige ingredienser i dejen.
Start med at lave dejen med gær (se ovenstående) og tilsæt så 50 gr. revet ost og/eller 50 hakket skinke eller chorizo-pølse. Prøv også med stegte bacontern i dejen. Du kan også stikke en grillpølse på pinden først (sørg for at pølsen er forkogt) og sno så dejen rundt, så der er lidt lugt mellem hver snoning, så pølsen også bliver varmet godt op over bålet.

Krydderier og andre ingredienser

Du kan eksperimentere med krydderurter og ingredienser alt efter smag og behag. Krydderier som groft peber, groft salt, hvidløgspulver, chili, spidskommen, rosmarin og timian er fremragende til at putte i dejen. Du kan også vælge at pensle snobrødet med olivenolie, ketchup eller barbecuesauce mens det vendes over bålet.

Prøv dig frem og tag dine snobrød til et helt nyt niveau.

Pin It on Pinterest

Share This