Sommer kartoffelsalat med radiser, rygeost og purløg | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Sommer kartoffelsalat med radiser, rygeost og purløg | Grilltips.dk

Sommer kartoffelsalat med radiser, rygeost og purløg
Grilltips.dk

Denne ”opgradering” af den klassiske kartoffelsalat passer rigtig godt til mad fra grillen, og selvom vi kalder den sommer kartoffelsalat, kan den spises hele året rundt, og den passer godt til både okse- og svinekød samt kylling og kalkun.

OPSKRIFT (4 pers)
1½ kg. Kartofler (gerne små kartofler eller aspargeskartofler)
1 bundt radiser
½ Agurk (lille agurk, ellers en kvart)
1 bundt purløg
½ liter Creme Fraiche
1 spsk. Mayonnaise (valgfrit)
1 spsk. Rygeost
1 spsk. Citronsaft
1 tsk. Dijon sennep
½ fed hvidløg (eller en smule mindre alt efter smag)
Kværnet peber

TILBEREDNING
Kog kartoflerne, pil dem og lad dem køle af, til de er helt kolde.

Bland creme fraiche, mayonnaise, citron, sennep, og hvidløg sammen og rør en skefuld frisk rygeost i, og smag til med lidt peber.

Rens radiserne og skær dem i synde skiver, flæk agurken og skrab kernerne ud med en ske. Skår agurken i tynde skiver. Vask purløg og hak det fint. Skær kartoflerne i skiver.

Bland kartofler, radiser, agurk og purløg med dressingen, men gem en smuler radiser og purløg til at drysser over til sidst, og kartoffelsalaten er klar til servering sammen med frikadeller, stegt kylling eller sammen med en lækker skive oksesteg.

TIP
Hvis du ikke bryder dig om rygeost, kan du tilsætte et par spiseskeer yoghurt naturel i stedet.