Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Sommer Ratatouille med feta og oliven

Sommer Ratatouille med feta og oliven
Søren (Grilltips)

En rigtig lækker og klassisk ret er Ratatouille. I denne opskrift tilpasser jeg retten så den passer godt til lette sommer grillretter. Du kan lave denne Ratatouille på både gasgrill og kulgrill, i enten en foliebakke eller på en stegeplade.

OPSKRIFT:
1 Aubergine
1 Squash
2 Løg
2 Tomater
1 Bundt forårsløg
1 Rød peber
1 fed hvidløg (gerne gourmethvidløg) Læs mere om Gourmethvidløg her >>
2-3 friske timiankviste
100 gram feta ost i blok eller tern
En håndfuld lækre oliven og en håndfuld friske basilikumblade.
Salt og peber samt olivenolie



FREMGANGSSMÅDE:
Skær aubergine, løg, peberfrugt og squash i tern (2 x 2 cm). Skær forårsløg i mindre stykker og hak hvidløget fint. Skær tomaterne ud i 4 både, og læg dem til side, de skal først på, når retten er halv færdig.

Bland aubergine, løg, peberfrugt, squash, forårsløg, timiankviste og hvidløg i en skål, og tilsæt 2 spiseskeer god olivenolie. Rør rundt, så alle grønsager får lidt olie. Kom olie i foliebakken eller på din stegepande og tilsæt skålens indhold. Kunsten er nu, IKKE at rører for meget i grønsagerne. Fordel dem i et jævnt lag, og læg låget på grillen. Efter ca. 4-5 minutter vender du grønsagerne med en bred spatel og tilsætter tomaterne, læg herefter låget på grillen igen. Efter yderligere 5 minutter er retten færdig. Lad din varme Ratatouille køle i en skål eller et fad i ca. 20 minutter, og fjern timiankvistene (mens du steger et lækkert stykke kylling eller en nakkekottelet) og kom derefter en håndfuld oliven, smuldret feta ost og friske basilikumblade i retten, herefter er den klar til servering. Velbekomme

Grillopskrifter fra Sørenlyng.dk

Serveringsforslag

 

 

Forrige indlæg

There are no older stories.

Pin It on Pinterest