Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Sommer-slaw med rygeost og radiser

Sommer-slaw med rygeost og radiser
Søren Lyng

Rygeost er en meget overset ost, der passer helt fantastisk til salater ved grillen. Osten har en fin syre, god fedme der kombineret med røgen giver en meget velsmagende ost til brug i salatdressinger eller bare på grillet brød med tomat og radiser.



OPSKRIFT (4-6 pers.)
1 spidskål
1 bundt radiser
1 agurk
3 gulerødder
1 dl. græsk yoghurt (eller 38% creme fraich)
1 dl. frisk rygeost
1 tsk. citronsaft
1 tsk. sukker
2 spsk. finthakket purløg
Salt og peber

TILBEREDNING
Snit spidskålen i meget fine strimler, skær agurken igennem på langs, og fjern kernerne med en teske. Skær resten af agurken i tynde strimler. Rens radiserne og skær dem i tynde skiver. Skræl gulerødderne og skær også dem i tynde stave, ligesom i en klassisk coleslaw.

Bland yoghurt, rygeost, citronsaft, sukker og purløg til en dressing, og bland kål, gulerødder og radiser i. Rør rundt og smag til med peber og måske en smule salt

TIP
Server denne lækre og friske sommer-slaw til frikadeller, kylling eller koteletter fra grillen. Salaten passer også særdeles godt til retter med flødesauce, da kålen og osten giver en lækker smag sammen med sauce og kød. Prøv den til koteletter med svampe og cognac >>

Pin It on Pinterest

Share This