Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Sommersalat med mozzarella og friske brombær

Sommersalat med mozzarella og friske brombær
Søren (Grilltips)

Denne opskrift stammer fra en kær ven. Jeg fik salaten serveret til en grillet entrecote, og besluttede straks at jeg måtte dele opskriften med alle læserne på grilltips.dk, så her er opskriften på den dejligste sommersalat.





OPSKRIFT (4 pers.)
200 gr. sugarsnaps
½ salathoved
½ Galiamelon
½ dl. pinjekerner
6-8 radisser
2 kugler mozarella ost
150 gr. friske brombær

DRESSING
5 spsk. god olivenolie
1 spsk. friskpresset citron
1 tsk. Balsamico eddike
Salt og peber.

TILBEREDNING
Rist pinjekerne på en tør, varm pande og læg dem til afkøling på et stykke køkkenrulle.

Snit salaten fin, skær radisserne i tynde skiver, skær melonen i mindre, mundrette bidder og bræk mozzarella kuglerne fra hinanden med fingrene, til små mundrette bidder.

Skyl brombær og lad dem dryppe af på et klæde eller et stykke køkkenrulle.

Bland olivenolie, balsamico eddike og citronsaft og smag til med lidt friskkværnet salt og peber.

Læg salaten på et fad, læg resten af grønsagerne og melonen på, hæld dressing over med en ske, og slut af med at lægge ost og brombær ovenpå salaten.

Så er salaten klar til servering.

TIP

Server salaten til en grillet entrecote eller en anden lækker bøf, med stegte kartofflebåde og hjemmelavet aioli.

Prøv at skifte sugarsnaps ud med friske ærter (frisk fra bælg). I stedet for salat kan du benytte babyspinat og prøv at skifte pinjekernerne ud med hakkede valnødder. Endelig kan du skifte brombær ud med friske hindbær eller friske jordbær, og du kan benytte måde netmelon, honningmelon og kantalupmelon i stedet for galiamelon.

Pin It on Pinterest