Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Spareribs – Hjemmelavede American Barbeque Ribs

Spareribs – Hjemmelavede American Barbeque Ribs
Søren (Grilltips)

Her er opskriften på spareribs, lavet helt fra grunden. Du skal selv blande din rub, lave en lækker barbecuesauce, og kæle for benene i hele 3½ time. Gasgrill, kulgrill eller ovn.

OPSKRIFT (4-6 personer)
2 kg spareribs uden hinde (ikke for magre)
2 dl sød fransk sennep
2 dl ahornsirup



RUB
1 spsk løgpulver
1 spsk hvidløgspulver
2 tsk peberblanding eller kværnet peber
2 tsk sød paprika eller smoked paprika
2 tsk spidskommen
1 tsk groft salt
1 tsk sennepspulver
½ tsk chilipulver
½ tsk cayennepeber

Her er flere opskrifter på rub til barbecue spareribs >>

BARBECUESAUCE
Her er opskriften på hjemmelavet barbecuesauce med Jack Daniels >>

OPTÆNDING
Uanset hvilken grill du benytter, gasgrill eller kulgrill, skal du holde en temperatur på 120-140 grader i mindst 3 timer, med indirekte varme. Brug kun rygetræ, chunks eller smuld de første 30 minutter*.

Du kan lave spareribs i både gas og kulgrill, eller i ovnen hvis du foretrækker det, så skal du dog bruge smoked paprika i din rub, for at få den rigtige smag.

Barbecue spareribs

Spareribs med hjemmelaver barbecue sauce

TILBEREDNING – Den nemme måde
Pensl ribs med ahornsirup og drys dem med rub. Pak dem i en foliepakke, der er tætsluttende, men med lidt luft for oven, så folien ikke klæber til oversiden af ribs. Læg foliepakken i grillen, på indirekte varme i 2 timer, ved ca. 180 grader.

Efter to timer pakker du ribs ud af folien, pensler dem med hjemmelavet barbecuesauce, og lægger dem på grillen, stadig ved indirekte varme. De skal nu have ca. 30 minutter, mens du pensler dem med barbeque sauce hver 10 minut. Så er de klar til servering.

TILBEREDNING – Den traditionelle måde
Sørg for at hinden der sidder på bagsiden af ribsiden er fjernet, du kan få din slagter til at fjerne den for dig.

Pensl ribsiderne med sød fransk sennep og drys dem med rub. Nu skal de i grillen i en time, hvorefter du vender dem og giver dem yderligere en time. Hvis din grill har flere etager (rygegrill) kan du med fordel også skifte plads på ribs, så alle stykker får lige meget varme i løbet af de første to timer.

Når ribs har fået 2 timer skal de have en nu coating. Læg hver ribside i et stykke folie, pensl begge sider med ahornsirup og pak folien omkring, med efterlad lidt luft, så folien ikke pakkes stramt omkring benene. Nu skal de have yderligere en time ved samme temperatur.

Efter en time i folie, pakker du ribs ud, og pensler dem med din hjemmelavede barbequesauce.

Nu skal de i grillen igen i 20-30 minutter, mens du pensler dem hvert 10 minut.

Nu er dine hjemmelavede barbecue spareribs klar til servering.

I RYGEGRILL*
Jeg tilberedte mine spareribs i en fantastisk rygegrill fra www.grillworld.dk – læs mere om Taurus grill og rygegrill, fra Landmann, hos grillworld.dk. I denne grill kan du fyre udelukkende med træ, med en blanding af kul og træ eller udelukkende med kul, du bestemmer selv. En blanding af kul og træ gør det nemmest at styre temperaturen når der skal langtidssteges, og jeg havde ingen problemer med at holde en konstant 140 grader i alle 3 timer. Desuden fik spareribs en dejlig røget smag, samtidig med at de var saftige og lækre.

Taurus rygegrill fra Landmann

Taurus rygegrill fra grillworld.dk

Pin It on Pinterest