Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Spareribs kogt i øl – Nemt og lækkert

Spareribs kogt i øl – Nemt og lækkert
Søren Lyng

Der er mange opskrifter på klassiske spareribs, og ofte indebærer opskriften at man først røger benene, hvorefter de pakkes ind og langtidssteges, hvilket er en meget kompliceret og tidskrævende process. Når det skal være nemt og hurtigt skal du bare gøre som jeg plejer at gøre.

 

OPSKRIFT (4-6 pers.)
3 kg. gode spareibs fra supermarkedet eller slagteren
2 store løg
2 fed hvidløg
1 liter pilsner
1 liter vand
5 laurbærblade
10 peberkorn
2 svine eller okse boullionterninger
1 flaske barbecuesauce (Santa Maria eller ligende)

TILBEREDNING
Sørg for at hinden på bagsiden af ribstykkerne er fjernet.

Kom alle benene i en stor gryde og dæk med lige dele vand og pilsnerøl. Pil løgene og hvidkøgene og skær dem igennem en enkelt gang. Læg dem i gryden sammen med laurbærblade og peberkorn.

Bring det hele i kog, og skru herefter ned så gruden simre. Lad den simre i ca. 1½ time.

Tag de kogte spareribs op af gryden og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Pensl dem herefter med oliven eller solsikkekerneolie.

Tænd grillen på direkte varme. Når grillen er varm lægges ribsstykkerne på grillen, og efter 2 minutter vendes de og pensles første gang med barbecuesauce. Vend igen efter 2 minutter og pensl den anden side. Gentag denne process en gang til, så begge sider får to gange barbecuesauce. Herefter er dine øl-kogte spareribs klar til servering.

Server med bagt kartoffel eller hjemmelavet coleslaw og en kold øl

TIP
Hvis du er stor ølfan, kan du også koge spareribs i mørk øl eller stout, men så får benene også en kraftigere øl/malt smag.

Pin It on Pinterest

Share This