Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Spareribs kogt i øl – sprødstegt med barbecuesauce

Spareribs kogt i øl – sprødstegt med barbecuesauce
Søren (Grilltips)

Denne opskrift på spareribs, også kendt som revelsben, er superlækker da tilberedningsformen fjerner en del af det fedt, der kan gøre revelsben svære at spise. Her koges benene først i 2 slags øl, hvorefter de sprødsteges på grillen, med masser af barbecuesauce.



OPSKRIFT (4 pers)
2 kg. Spareribs med ben (revelsben)
1 hvidtøl (nisseøl)
½ liter pilsner øl
½ liter vand
1 Bouillon terning (okse eller svine)
2 rødløg
5 Laurbærblade
2 fed hvidløg
Sorte og hvide peberkort
Barbecuesauce (Sweet Baby Rays eller Santa Maria)

TILBEREDNING
Skræl løg og hvidløg, og skær dem i et par stykker. Fyld begge øl i en stor gryde sammen med vand, bouillonterning, laurbærblade og peberkorn. Læg spareribs i gryden, og sørg for at de lige akkurat er dækket af væske. Spæd op med mere pilsner hvis det er nødvendigt.

Sæt gryden i grillen ved høj varme, og bring den lige akkurat i kog, hvorefter gryden sættes på indirekte, lav varme, så den simrer i ca. 2 timer. Og KUN simre (småbobler).

Efter ca. to timer tages gryden af varmen, og de kogte spareribs tages op og lægges på en tallerken, og duppes med køkkenrulle. Fjerne eventuelle løg og peberkorn fra kødet.

Læg nu spareribs på grillen, på direkte varme, med en drypbakke under, og grill dem et par minutter på den ene side, hvorefter de vendes, og pensles med barbecuesauce. Når de har fået et par minutter mere, tages de af, og pensles på den anden side med barbecuesauce.

Serveres straks med mere barbecuesauce samt en lækker hjemmelavet kartoffelsalat eller coleslaw, og en kold øl.

Spareribs på grill

Spareribs koges i 2 slags øl og sprødsteges til sidste på grillen – Gryden er fra Morsø og er min foretrukne grillgryde

Pin It on Pinterest

Share This