Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Spicy kylling med druer, avocado og peanuts

Spicy kylling med druer, avocado og peanuts
Søren Lyng

Kylling egner sig fremragende til marinering, og i denne marinade er der “fart på” som Chili Klaus ville sige. Den består af frisk chili, ingefær og hvidløg, og den bruges både som marinade og dressing.



OPSKRIFT (4 pers.)
4 stk. Kyllingbryst
1 Iceberg salathoved
2 Avocado
2 stængler blegselleri
1 håndfuld stenfri vindruer (røde eller grønne)
1 håndfuld saltede peanuts

Dressing
3 spsk. Olivenolie
2 spsk. Citronsaft
1 rød chili
1 tsk. Friskrevet ingefær
1 tsk. Finthakket hvidløg
1 tsk. Ahornsirup
Salt og peber

TILBEREDNING
Start med at lave marinaden i en skål. Hak chili fint (du bestemmer selv hvor meget af frugten du vil bruge), og bland med olie, citronsaft, ingefær, knust hvidløg, ahornsirup og krydr med salt og peber.

Tag en trediedel af marinaden fra, og sæt den i køleskabet. Læg de fire stykker kylling i en plastikpose og hæld den resterende marinade i posen. “Ælt” posen, så marinaden kommer godt rund om kødet. Læg posen med kylling i køleskabet i mindst 4 timer, gerne 6-8 timer.

Når kyllingen er marineret, grilles den på direkte. middel varme, i ca. 4-5 minutter på hver side, vend to gange, så hver side får små 10 minutter på grillen, hvorefter den pakkes ind i folie, og hviler i en halv time. Skær herefter kyllingbrysterne i skiver, og gør salaten klar.

Hak iceberg salaten og bred den ud på et fad. Læg skiver af avocado oven på, skræl blegselleri-stænglerne, skær den i skiver og drys dem over, sammen med halve vindruer og peanuts.

Læg kyllingen oven på salaten, og hæld den sidste del af marinaden (som du satte i køleskabet) over kyllingen. HUSK! at du ikke må bruge den marinade som kyllingen har ligget og marineret i, den skal du smide ud.

Server denne lækre, spicy kylling med et stykke hvidløgsbrød eller et stykke grillet fladbrød, se opskriften her >>

Pin It on Pinterest

Share This