Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Steak Salat med hjemmelavet Ranch dressing

Steak Salat med hjemmelavet Ranch dressing
Søren Lyng

Denne salat kan du variere på mange forskellige måder. Du kan udskifte flankesteaken med kold kylling, en rest steg fra dagen før eller måske et stykke skinke eller hamburgerryg. Det der gør denne salat så lækker, er samspillet mellem frisk salat, grillet kød og den helt fortryllende Ranch dressing, der lige sætter prikken over i’et



OPSKRIFT
1 Flankesteg (900-1100 gr)
1 salathoved
8 radiser
1 håndfuld brøndkarse
1 håndfuld frisk koriander (valgfri)
2-3 rødløg
Salt, peber og god olivenolie

RANCH DRESSING
1 dl. Creme Fraich 9%
2 spsk. Letmælk
1 tsk. Mayonnaise
1 spsk. Friskhakket purløg
1 spsk. Friskhakket persille
1 tsk. Tørret dild
1 tsk. Hvidløgspulver
½ tsk. Løgpulver
1 tsk. citronsaft
Salt og peber

TILBEREDNING
Skær salaten i strimler, skær radiserne i mindre stykker og hak koriander (valgfri) groft. Brug bladene fra brøndkarsen som de er. Bland det hele i en skål, og sæt den på køl.

Pil løgene, og skær den igennem på tværs. Grill løgene med snitfladen nedad i 6-10 minutter over direkte varme, til de har fået grillstriber, og er blevet møre. Lad løgene køle af.

Bland dressingen af alle de ovenstående ingredienser og smag den til med citronsaft, salt og peber. Hvis du ønsker en lidt tyndere dressing, kan du tilsætte en smule mere mælk.

Pensl flankesteaken med olivenolie og krydr den med salt og peber. Grill den over direkte varme i 8-10 minutter på hver side, alt efter størrelsen. Lad den efterfølgende hvile i mindst lige så lang tid, så den ikke er brandvarm, når den serveres i salaten.

Når kødet har kølet af, skæres det i fine, tynde skiver og lægges oven i salaten. Slut af med at hælde dressingen over kødet og salaten og retten er klar til servering.

TIP
Server med et stykke hjemmebagt brød eller et klassisk hvidløgsflutes.

Pin It on Pinterest

Share This