Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Stegetemperatur – Kernetemperatur på kød og stege

Stegetemperatur – Kernetemperatur på kød og stege
Søren (Grilltips)

Anbefalet kernetemperatur for kød, når det tages ud af ovnen, grill eller op af gryden:




Lidt rød: 55-60 grader
Svagt rosa: 60-65 grader
Gennemstegt: 65-70 grader

Her er nogle mere præcise kernetemperature for udvalgte stykker køb. Ved nedenstående temperaturer er kødet rosa til let rose (som de fleste kan lide det). Hvis du ønsker det mere rødt skal du trække 2 grader fra, og hvis du ønsker kødet gennemstegt skal du lægge 3 grader til. Pas dog på at kødet ikke bliver tørt.

Culotte: 63-65 grader

Nakkekam og nakkefilet: 80 grader

Svinekam, flæskesteg og skinkesteg: 65 grader

Skinkeculotte og skinkemignon: 65-70 grader

Svinemørbrad: 62-65 grader

Kalvefilet: 60-62 grader

Oksemørbrad: 58-60 grader

Oksefilet: 58-60 grader

Oksetykkam: 80 grader

Roastbeef: 58-60 grader

Hakket kød og rullesteg: 75 grader

Stiksaltet/lage marineret kød: 75 grader (skal altid gennemsteges)

Tip: Køb et digitalt, da de ofte er meget præcise, men vær opmærksom på de pre-indstillede ”færdig” temperature, da de godt kan være lidt højre for dansk standart og derfor har en tendens til at give lidt for gennemstegt køb. Køb et termometer du selv kan indstille, og du får det bedste resultat.

 

Pin It on Pinterest

Share This