Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Svinemørbrad – Fyldt med bacon, chorizo, chili og krydderurter

Svinemørbrad – Fyldt med bacon, chorizo, chili og krydderurter
Søren (Grilltips)

Svinemørbrad er meget velegnet til grillen, da den hurtigt bliver tilberedt, og samtidig smager rigtig godt når den har fået en tur over flammerne. Her er opskriften på en fyldt svinemørbrad.

OPSKRIFT (4 personer)

1 svinemørbrad (ca. 800 gr.) eller to á 400 gr stykket
3 skiver bacon
100 gram chorizo pølse
1 knsp cayenne peber
½ tsk chiliflager
salt og peber
madsnor til at binde stegen med



TILBEREDNING

Afpuds mørbraden så den er pæn. Lav et dybt snit på langt igennem hele mørbraden, og hvis du har lidt håndelag, laver du et slag, hvor du laver flere snit og til sidst har et “firkantet” stykke kød, der er nemmere at rulle (som når man laver Porchetta)

Hak chorizo og bacon fint og bland det med chili, cayennepeber og friskkværnet salt og peber.

Hvis du har sråret ét bydt snit: Fyld snittet op med blandingen, og snør stegen med bomuldssnor (madsnor) så indholdet ikke kan komme ud.

Hvis du har skåret et slag: Fordel blandingen i en ene ende af slaget og rul kødet stramt. Snør med madsnor.

Grilles på grillen, ved indirekte varme i ca. 15 minutter på hver side. Lad kødet trække på en skærebræt i at par minutter, før du skærer snorene af, og skærer kødet ud.

Serveres med en lækker salat, kartoffelsalat eller coleslaw og en kold pilsner.

TIP:

Du kan lave mange forskellige slagt fyld. Jeg plejer at lave ovenstående eller en blanding af friske basilikumblade og hakket bacon, men du kan også prøve med frisk salvie og soltørrede tomater (i olie) eller finthakket timian, rosmarin, presset hvidløg og smoked paprika. Midlighederne er uendeligt, det eneste der er vigtigt er, at du husker at lave fyld der ikke er får vådt, da det så løber ud i grillen, laver røg go giver en dårlig smag til den fine svinemørbrad.

Pin It on Pinterest