Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Svineskank – Braiseret i øl og med masser af krydderier

Svineskank – Braiseret i øl og med masser af krydderier
Søren (Grilltips)

Svineskank er et meget overset stykke kød. Det er bestemt ikke det kønneste stykke kød fra grisen, men når det først er tilberedt, smager det helt fantastisk og er et rigtigt herre-måltid, der serveres med en bagekartoffel og en iskold øl.

OPSKRIFT (2-3 pers)
1 svineskank (600-800 gr)
3-5 fed hvidløg
1 rød chili
4-6 timiankviste
50 cl. øl (Classic eller Ale type)
Salt og peber



TILBEREDNING
Rids svineskanken hele vejen rundt (lige som en flæskesteg) og læg den i en foliebakke. Gnid skanken med salt og drys med friskkværnet peber. Skær hvidløgsfed i halve og skær den røde chili i 3-4 stykker, skyl timiankvistene. Læg hvidløg, chili og timiankviste i foliebakken. Hæld øllen i foliebakken.

Pak nu foliebakken ind i folie (folien må ikke røre kødet), og sæt bakken i grillen ved svag varme (150-170 grader) i ca. 2 timer.

Tag foliebakken af grillen og tag skanken ud. Fyr godt op for grillen og brun skanken i 10-15 minutter eller indtil sværen er sprød.

Server skanken med en bagekartoffel eller coleslaw og en iskold øl. Server HELE skanken ved bordet og pil den fra hinanden med et par gafler.

TIP

Hvis slagteren har været så flink at “salte” skanken, må du IKKE bruge salt ved tilberedning, så bliver skanken alt for salt, og næsten uspiselig.

Jeg har braiseret denne svineskank i en Ahornbryg fra Skovlyst bryggeriet. Denne spændende forårsbock har både en lækker fylde fra karamelmalt og en lækker eftertone af ahornsirup hvilket passer perfekt til denne ret. Du kan læse mere om Skovlyst og Ahornbryg her >>

Pin It on Pinterest

Share This