Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Tærte med laks, spinat og fetaost

Tærte med laks, spinat og fetaost
Søren (Grilltips)

Tærter på grill bliver utroligt lækre, da bunden bliver ekstra sprød, og fyldet hæver ekstra meget og bliver mere luftigt. Her er opskriften på en lækker tærte i grill

OPSKRIFT
1 portion tærtedej – se opskriften her >>



FYLD
450 gr. spinat (frossen, helbladet)
200 gr. røget laks
200 gr. fetaost
2 dl. creme fraiche 6 eller 18%
2 æg
50 gr. friskrevet parmasan eller grana
Friskkværnet salt og peber efter behov/smag

TILBEREDNING

Optø spinaten og læg den i en gryde med kogende, letsaltet vand i 2 minutter. Hæld derefter spinaten i en sigte og pres alt vandet ud, så du ender med en kugle af spinat, som du kan presse med hænderne så den sidste væde kommer ud. Smuldr fetaosten og bland den med creme fraiche, æg, salt og peber.

Laksen i denne ret er valgfri, men det smager utroligt lækkert med denne tilføjelse. Skær laksen i mindre stykker eller strimler, og bland laks, spinat og creme fraiche blandingen forsigtige sammen med en gaffel.

Forbag tærtedejen i ovnen (se min opskrift på tærtedej), og hæld derefter blandingen i formen, glat den ud så den dækker og drys mindst 50 gram parmasanost eller grana over. Grill nu tærten i ca. 20-25 minutter ved middel varme (200-220 grader). Sæt eventuelt tærtefadet på en pizzasten.

Pin It on Pinterest