Tærte med sommerfrugter og marcipandej | Grilltips.dk
Grillen er perfekt til at bage tærter i, hvis man kan styre temperaturen. Tærter skal bages ved middelvarme, altså ca. 200 grader, og det er nemmest at styre i en gasgrill, men hvis du passer på hvor mange kul du benytter kan det sagtens gøres i en kulgrill også.
OPSKRIFT
3 Ferskner
3 Nektariner
4 Blommer (store)
200 Gr. Mel
125 Gr. Smør
125 Gr. Marzipan
100 Gr. Sukker
1 Stang vanilje (eller 1 tsk. vaniliesukker)
Persukker til pynt
TILBEREDNING
Tag stenen ud af frugterne og skær frugterne i store tern. Smør et indfast fad med smør og læg frugten i fadet. Bland mel, sukker, vaniljekorn (vaniljesukker) i en skål og ælt det til en fast dej. Del herefter marcipanen i små stykker og ælt den ind i dejen. Når dejen er fast og glat, brækkes den i mindre stykker og “smuldres” ud over frugterne. Når dejen er fordelt, er tærten klar til grillen.
Tørten bages ved middel varme i 25-30 minutter (200-220 grader). Kig til tærten en gang imellem så dejen ikke branker for meget.
Tærten kan nydes varm med et klar vaniljeis, eller afkølet. Velbekomme