Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Tærtedej – Grundopskrift til dessert tærter

Tærtedej – Grundopskrift til dessert tærter
Søren (Grilltips)

En lækker dessert er tærte med friske frugter eller tærte med grillede frugter. Begge dele er nemt at lave, og her er opskriften på tærtedej til dessert tærte.

OPSKRIFT (4-6 personer)
100 gr koldt smør
150 gr hvedemel
1 spsk sukker eller flormelis
½ æg
1 spsk koldt vand




TILBEREDNING
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt sukker, æg og vand og saml dejen hurtigt til en fast klump. Dejen må ikke æltes for længe, da smørret så smelter og dejen bliver klistret og umulig at arbejde med.

Sæt dej i køleskabet i mindst en time.

Når tærten skal laves, ruller du dejen ud, uden at ælte den først. Rul dejen ud til ca. ½ cm tykkelse på en skærebræt eller på en bordplade drysset med lidt mel. Når dejen har den ønskede tykkelse, løftes den forsigten hen over et ildfast fad, og trykkes ned i kanden hele vejen rundt.

Forbag tærten i grillen (sæt det ildfaste fad på en pizzasten) i 10 minutter ved 180-200 grader. Herefter tages fadet af grillen og der hældes fyld i tærten (frisk frugt drysset med sukker, eller grillet frugt vendt i friskost og drysset med flormelis). Herefter bages tærten færdig i ca. 15-20 minutter ved 180-200 grader.

Se min opskrift på Grillet frugt-tærte her >>

TIP
Du kan lade tærten køle af når den er færdig og så pynte den med iskold flødeskum eller vaniljeis og friske bær på toppen eller revet chokolade.

Du kan også lave en traditionel Amerikansk Pie, ved at rulle et ekstra stykke dej, meget tyndt ud, og lægge på som låg, efter at fyldet er kommet i tærten. Skær små snit i overfladet så det danner et fint mønster, og bag tærten i grillen lige som beskrevet ovenfor.

Pin It on Pinterest

Share This