Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Tomahawk – en STOR smagsoplevelse på grill

Tomahawk – en STOR smagsoplevelse på grill
Søren (Grilltips)

Tomahawk er en stor ribeye steg, der også går under navnet Cote de Boeuf. Den grilles først over direkte varme og steges derefter færdig på indirekte varme. Det er et festmåltid i særklasse. Mørt, saftigt og med en helt fantastisk smag. Dét er en oplevelse!




Tomahawk – en stor smagsoplevelse
Tomahawk er i bund og grund en stor ribeyesteak, der også går under navnet Cote de Boeuf. Denne Tomahawk, fra Jelling Naturkød, stammer fra den irske kødproducent John Stone der er verdenskendt for at lave det mest fantastiske oksekød. Denne Tomahawk kommer fra Black Angus kvæg som er nøje udvalgt, Krogmodnet i 21 dage hvorefter kødet modner videre, vakuumpakket i op til tre uger før det fryses. På den måde opnår man den perfekte balance det giver møre og saftigt kød.

TILBEREDNING AF TOMAHAWK PÅ GRILL
Lad kødet tø op i køleskabet så det tør langsomt op.

Pak det ud og dup kødet tørt med køkkenrulle. Pensl med olivenolie og krydr med groft salt og peber. (Vigtigt! Du må først krydre kødet lige før det skal på grillen, så saltet ikke trækker væde ud af kødet).

Brun kødet på begge sider og på kanterne ved direkte varme, og steg det færdigt over indirekte varme til en kernetemperatur på 58 grader. Vend kødet hvert 5 minut så det steget jævnt færdigt.

Pak kødet i folie og lad det hvile i 5-10 minutter, hvorefter det skæres i 1/2 cm skiver og serveres med det samme.

Server med en bagt kartoffel med hvidløgssmør en en lækker salat med stegte blommer og gedeost

På grilltips har jeg testet forskellige udskæringer fra den danske kødgrossist Jelling Naturkød. Her kan du som privatperson købe de lækreste kødudskæringer og få dem sendt direkte til din hoveddør.

Læs mere om Jelling Naturkød her >>

Pin It on Pinterest

Share This