Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Tomatchutney – Til burgers, hotdogs og bøffer

Tomatchutney – Til burgers, hotdogs og bøffer
Søren Lyng

Hjemmelavet tilbehør, smager bare bedre en købt, og så får du flere stjerner af dine gæster, hvis du selv lige har bikset en tomatchutney sammen til burgeren eller gourmet hotdogen. Her er opskriften på en rigtig lækker tomatchutney, så er nem at lave.



OPSKRIFT (6-10 pers)
8-10 modne tomater (ca. 1 kg)
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
2 store røde æbler (gerne madæbler)
1 dl. finthakkede soltørrede tomater
100 g mørk Muscovadosukker eller brun farin
1 spsk. grov sennep
1 tsk. Røget paprika
½ dl æbleeddike eller hvidvinseddike
½ rød chili
1 tsk. Worcestershiresauce
1 tsk. Salt
Salt, peber og olivenolie til stegning

TILBEREDNING
Skær tomaterne i kvarter, og fjern kernerne, skær bådene i mindre stykker. Pil og hak løg og hvidløg groft.

Skyl æblerne, og skær dem i små tern. Hak de soltørrede tomater fint.

Hæld 3 spiseskeer olivenolie i en gryde, og start med at brune løg og hvidløg let, i et par minutter, sammen med den halve chili, der bare skal i gryden hel.

Kom resten af ingredienserne ingredienser i gryden, og rør godt rundt og bring chutneyen i kog. Skru nu ned for varmen og lad den simre under låg ved svag varme i ca. 2 timer.

Tag gryden af varmen og lad chutneyen køle ned. Før du servere den som tilbehør på en burger, i en gourmet hotdog eller som tilbehør til en hakkebøf.

Pin It on Pinterest

Share This