Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Verdens bedste sauce – Opskrifter på de bedste saucer

Verdens bedste sauce – Opskrifter på de bedste saucer
Søren (Grilltips)

Sauce er med til at give en ret karakter, smag og fylde. Her er opskriften på verdens bedste saucer, som Bearnaise, Hollandaise, Rødvins sauce, Demi Glace og Whiskey Sauce

Sauce, eller sovs som vi kalder det i Danmark, er ofte baseret på kraft eller fond fra kød. Hvis du vil lave en god kraftig sauce til en kødret, skal du starte med at koge kraftben sammen med grønsager til en fond. Denne fond kan du så koge ind med rødvin og jævne (montere) med koldt smør.

Der er også en del saucer der er baseret på smør eller fløde, så som Bearnaise og Hollandaise, som begge er lidt svære at lave i starten, men når du først har lært det, giver mange point ved middagsbordet.

Grilltips.dk har samlet en stribe af vores bedste opskrifter på sauce og sovs, som alle passer til mad tilberedt på grillen.




DEMI GLACE
Demi Glace er en legendarisk sauce, der er kogt ned fra over en liter, til cirka en halv liter, inden du jævner den med koldt smør. Demi Glace er perfekt til gourmet retter med oksemørbrad eller lignende og bruges i små mængder pr portion. Se opskriften på Demi Clace her >> 

RØDVINSSAUCE
Der er ikke noget bedre, end en god velsmagende rødvinssauce til en stykke steg eller en god bøf med grillede pommes frites. Rødvinssauce kan laves helt enkelt, eller på en mere tidskrævende måde. Hvis du vil gå all in, skal du selv koge en kalvefond, men det er en temmelig dyr process, så jeg anbefaler at du benytter nogle af den ganske fremragende færdige produkter der er på markedet fra f.eks Touch of Taste eller Oscar. Her er hele to opskrifter på hjemmelavet rødvinssauce >>

BEARNAISE SAUCE
Bearnaise sauce er en klassisk sauce fra det franske køkken. Saucen er en såkaldt emulgeret sauce, der består af æggeblommer, der røres med varmt smeltet smør (klaret smør) og krydres med estragon blade, vineddike, finthakket løg og salt. Bearnaise saucen er perfekt til retter med svinekød, som Wiener Snitzler med smørstegne kartofler og ærter, eller som dyp til grillede kartofler, pommes frites eller til andre kødretter som oksesteg, højreb og culotte. Her er opskriften på hjemmelavet Bearnaise Sauce >> 

WHISKEY SAUCE
Som navnet antyder, er denne sauce baseret på whiskey, og koges op med piskefløde, smør, tomatpure og krydderier. Den klassiske whiskey sauce laves med den amerikanske whiskey, Jack Daniels, som her en helt speciel ”røget” smag, men du kan også godt bruge en billig slave whiskey, hvis det er det eneste du har. Whiskey Sauce er god til oksesteg, oksebøffer, hakkebøffer og frikadeller, samt til dyp til pommes frites, bagekartofler og chips. Her er min opskrift på verdens bedste hjemmelavede whiskey sauce >>

AMERICAN BBQ SAUCE
Her er en sauce, som næsten ikke kan kategoriseres som en sauce, da den lige så ofte bruges til at pensle kød, før det kommer på grillen, men denne Barbeque sauce er så lækker, at den sagtens kan bruges til grillbøffer, pommes frites, bagekartofler eller andre kødretter på grillen, der trænger til en god sauce at dyppe i ved bordet. Dog er denne barbeque sauce allerbedst når den smøres på sparerips, kyllingelår eller en oksesteg og efterfølgende tilberedes i grillen. Husk at smøre flere gange under grillningen, og vend bøffer og sparerips jævnligt, så saucen ikke brænder fast. Her er min opskrift på amerikansk barbeque sauce til grillen >>

BRUN SOVS
Den klassiske danske, brun sauce, til frikadeller og flæskesteg er en del af det danske nationalkøkken, og er med til at krydre Danmarks nationalretter. Brun sovs er en ”opbagt sovs” der opbages med smør og mel, en såkaldt smørbolle. Den brune sovs er meget nem at lave, med meget få ingredienser. Her er en klassisk opskrift på brun sovs >>

FLERE GODE SAUCER
Kig forbi kategorien SAUCE & DRESSINGER her på bloggen, og find inspiration til endnu flere gode og eksotiske saucer som Thai Dipping Sauce, Peanutbutter Sauce og Hollandaise Sauce.

Pin It on Pinterest

Share This