Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Vin til nytårs-menuen – Tips og anbefalinger

Vin til nytårs-menuen – Tips og anbefalinger
Søren Lyng

Når nytåret står for døren, skal der noget ekstra lækker mad på bordet. Her har jeg samlet nogle af de opskrifter som jeg selv serverer nytårsaften, samt samlet nole anbefalinger til vine, der vil passe godt til retterne fra grill.

Forret – Tigerrejer med lemon-mayo
Dette er en ret, der er nemt at forderede og tilberede, og så smager den bare himmelsk, med et godt glas kølig hvidvin til. Samtidig er det ikke en ret der mætter alt for meget, så der er rigelig plads til den lækre hovedret bagefter. Se opskriften på Tigerrejer med lemon-mayo her >> 

Vin – 2017 Soalheiro Alvarinho Granit
Quinta de Soalheiro ligger i det nordlige hjørne af Portugal, helt op til grænsen til Spanien. Her er Soalheiro den første vinproducent der begyndte at fremstille vin på den særlige, portugisiske hvidvinsdrue, Alvarinho. Vinen har et flot gult skær, og duften indeholder både noter af ananas og gule tropefrugter, mens der samtidig er en smuk mineralsk tone, der understreger vinens balance og høje kvalitet. Det er en vin der nemt kan gemmes 2-3 år, hvilket ikke er helt normalt for denne type vin, men kvaliteten er i top og dette gør vinen lagringsværdig. Den er dog absolut drikbar nu, og vil passe perfekt til den let krydrede forret.
Læs mere om vinen her >> 

Hovedret – Tournedos Rossini
Denne hovedret har en historie, som taget ud af en film, og den smager så englene synger. Det er et overflødighedshorn af delikatesser, alt sammen sammensat så det går op i en højere enhed. Oksemørbrad, trøfler og Foie Gras for retten til at fremstå som, var den serveret på en af verdens fineste restauranter, og så er den oven i købet super ned at forberede og tilberede. Se opskriften på Tournedos Rossini her >>

 

Vin – 2001 Finca Valpiedra
Finca Valpiedra er en “udspringer” af det kendte Riojahus, Bodegas Valdemar, der er kendt for at producere vin af suveræn kvalitet til lave priser. Druerne til denne single vineyard-vin dyrkes på 80 ha marker med en jordbund af sand og kalk i et klima med perfekt regnfald og solskin. Vinen er stor og flot, med en kompleks fylde, der rummer noter af krydderier, læder- og fad. Det er en vin der er fadlagret i 22 mrd. Hvilket giver den slot dybde, dertil kommer at dette er årgang 2001, hvilket gør den til en fuldvoksen teenager, med masser af potentiale. Læs mere om vinen her >> 

Dessert – Baked Alaska
Denne, indbagte is, er en klassiker i dessertkøkkenet. Den er faktisk ikke så svær at forberede, eller tilberede, men man skal lige have et øje på den, når den først i kommet i grillen. Resultatet taler dog for sig selv, og vinen dertil, skal være sød, med god syre og balance. Se opskriften på Baked Alaska her >> 

Vin – Errazuriz Late Harvest Sauvignon
Viña Errazuriz blev grundlagt i 1870 af Don Maximiano, da han købte et stykke goldt jord i Aconcagua-dalen. Hårdt arbejde, store visioner, løbende investeringer og sund fornuft har resulteret i, hvad man uden at rødme kan betegne som en verdensklassemark. Her durkes et stort udvalg af druer, der skaber flere prisvindende vine, og på en mindre parcel, høstes, sent i sæsonen druerne til denne skønne dessertvin. Som en konkurent til den franske Sauterne, er denne dessertvin smuk gylden, har en fin sødme, men samtidig en flot syrebalance, der gør den nem at drikke, uden at blive kvalmende, En rigtig fin vin til den indbagte is. Læs mere om vinen her >> 

Når klokken slår midnat skal der naturligvis sluttes af med et godt glas Champagne. Se et fornuftigt udvalg af Champagne til gode priser her >>

Næste artikel

Dette er den seneste opskrift

Pin It on Pinterest

Share This