Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Whiskey Sauce – Hjemmelavet sauce med whiskey og timian

Whiskey Sauce – Hjemmelavet sauce med whiskey og timian
Søren (Grilltips)

Sauce er et klassisk tilbehør til kartofler, steg og bøf. Whiskey sauce er specielt populært til lækre retter som oksefilet, hakkebøf, højreb og minutsteak. Her er en nem opskrift på whiskey sauce.

OPSKRIFT
130 gr smør
70 gr tomatpure (koncentreret fra dåse)
2 tsk frisk hakket rosmarin (tørret kan også bruges)
2-3 spsk whiskey
2.5 dl piskefløde
sukker, salt og peber



TILBEREDNING
Smelt smørret i en tykbundet gryde, og tilsæt den koncentrerede tomatpuré. Pas på at varmen ikke er for høj, så brænder tomaten nemt på.

Hak frisk rosmarin fint, eller brug tørret rosmarin som tilsættes i gryden sammen med en knsp sukker, lidt salt og friskkværnet peber. Lad det koge op så sukkeret smelter og begyder at karameliserer.

Tag gryden af varmen og tilsæt med det samme whiskey. Sæt gryden tilbage på varmen og lade den komme i kog igen. Tilsæt nu piskefløde og skru ned for varmen, så saucen samles under omrøring og bliver flot lind og lækker.

Serveres til oksefilet med bagt kartoffel og salat eller smørbagte grønsager.

Pin It on Pinterest

Share This