Inspiration til julemad i grillen – and og flæskesteg på grill | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Inspiration til julemad i grillen – and og flæskesteg på grill | Grilltips.dk

Inspiration til julemad i grillen – and og flæskesteg på grill
Grilltips.dk

Julemad i grillen smager fantastisk. Både and, medister og flæskesteg kan blive utroligt lækkert i både gasgrill og kulgrill. Her er lidt inspiration.


Julen er årets største højtid, og en tid hvor mange har parkeret grillen i skuret eller garagen. Det er ærgerligt, for gode traditionelle danske retter som and, medister, flæskesteg, æbleflæsk, frikadeller og røget laks kan blive utroligt lækkert i grill.

Inspiration er der nok af…..
På www.grilltips.dk har jeg rigtig mange opskrifter på gode danske juleretter, så det er bare med at lade sig inspirere og komme i gang. Og husk, at hvis din grill har stået længe uden at blive brugt, skal den lige have en rengøring, ny drypbakke og så skal risten lige have 5 minutter mere ved fuld varme, end du plejer, før du går i gang med at grille. Her er tips til vinterklagøring og rengøring af din grill >>

Andesteg og andebryst
And i grill er slet ikke så svært som mange tror, de vigtigste grundregler er at anden skal steges over indirekte varme.

Hvis du steger andebryst, skal du først duppe andebrystet med køkkenrulle, herefter snitte det på skindsiden med en skarp kniv og til sidst krydre med salt og peber. Herefter steges andebrystet først 8-9 minutter med skindsiden nedad (husk indirekte varme), og herefter 8-9 minutter med skindsiden opad. Herefter tages andebrystet af og hviler, tildækket på en varm tallerken, i 8-9 minutter. Herefter kan brystet serveres helt, eller skåret i fine skrå skiver (se billedet)

Andebryst på grill

Server andebrystet hel, eller skær det i fine skrå skiver

Hvis du vil stege anden hel, kan du følge min opskrift, som jeg prøvede af i efteråret, og efterfølgende lagde her på bloggen. Opskriften på and i grill finder du her >>

Frikadeller og medister
Frikadeller bliver helt utroligt lækre, hvis du steger dem på grillen og middel, direkte varme. De bliver sprøde og lækre udenpå, og saftige indeni, da varmen fra grillen hurtigt lukker overfladen på frikadellefarsen, og dermed bevarer farsen saftig og lækker mens den griller. Se min opskrift på frikadeller i grill her >>

Medister er ligeledes nemt og lækket at grille. Kog først medisteren og skum de hvide skum (æggehvidestof) af vandet. Når medisteren har kogt i ca. 20 minutter tages den af, duppes med et stykke køkkenrulle og prikkes let med en spids kniv, så den ikke flækker på grillen. Grill herefter medisteren, på direkte middel varme, i ca. 10 minutter på hver side, men vend den jævnligt, så den ikke brænder på.

Flæskesteg og æbleflæsk
Flæskesteg i grill er på det nærmeste Danmarks Nationalret, og den er nem at tilberede. Se min opskrift på flæskesteg i grill her >>

Æbleflæsk i grillen kan du lave hele vejen igennem på grill, hvis du har en grillstegepande eller gryde. Ellers kan du grille flæsket, og efterfølgende lave retten færdig i dit køkken. Se min opskrift på stegt flæsk her >>

Der er ikke så meget af julemadens tilbehør du kan lave på grill, uden at blive vildt nørdet, men hvis du har mod på det kan du jo sagtens lave tranebærkompot, rødkål, brunede kartofler og brun sauce i grillen, bare du har grillgryder og potter nok, samt en varm jakke hvis sneen vælter ned.
Jeg er stor tilhænger af at grille, men jeg mener bestemt også, at visse retter og tilbehør bliver bedst når det blive tilberedt i et køkken, hvor det ikke blæser, regner og sner.

GLÆDELIG JUL og velbekomme med julemaden på grill.