Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Juleand i grill og Pulled and i grill

Juleand i grill og Pulled and i grill
Søren (Grilltips)

And i grill er nemt og bliver helt fantastisk lækkert, hvis du følger mine anvisninger. Her har jeg lavet en video med to opskrifter på and. Der er den traditionelle juleand i grill og så har jeg lavet pulled duck, som er helt perfekt til julefrokosten, sammen med en salat eller i en burger.




Hvis du vil have succes med din and i grillen, skal du starte med at vælge en ordentlig and, gerne fersk and og gerne en dansk landand. Du kan også sagtens bruge en frossen and, og her skal du beregne mindst et døgn til optøning. Uanset om du benytter en fersk eller en frossen and, skal du huske at duppe den med et klæde eller med køkkenrulle, før du starter tilberedningen. Prik skindet med en gaffel, det hjælper med at gøre skindet sprødt og lækkert.

Her er mit bud på and, på to måder

Det er vigtigt at en and bliver gennemstegt, så jeg vil anbefale at du benytter et stege termometer der sættes i brystkødet til en kernetemperatur på 75 grader. Hvis du ikke har et termometer, skal du beregne 20-25 minutter pr. halve kilo. 

Du kan vælge at lægge anden i marinade i 24 timer inden tilberedningen, det kan du læse mere om i denne artikel jeg skrev sidste år, om and i grill >>

Hvis du vælger at lave pulled and, kan du med fordel fryse en del af kødet, hvis det ikke bliver spist op. Det kan hurtigt genopvarmes i ovnen, og bruges til en hurtig burger, eller sammen med en lækker salat eller coleslaw.

Pin It on Pinterest

Share This