Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Kartoffel souffle i grill – Nemt, hurtigt, lækkert

Kartoffel souffle i grill – Nemt, hurtigt, lækkert
Søren (Grilltips)

Souffle var meget populære i 1980´erne, men er på vej tilbage i det danske køkken. Det er måske en overdrivelse at kalde denne opskrift for en klassisk souffle, men den mindre om det. Her er opskriften på nemme, portions-anrettede kartoffel souffle som kan tilberedes i grill, nemt, hurtigt og lækkert.




OPSKRIFT – Klassisk (4 pers.)
5-7 kartofler
3 æg
1/4 piskefløde
100 gr. revet emmentaler eller gauda
Salt, peber og muskatnød
10 små portionsforme (folie eller ildfast stentøj)

TILBEREDNING
Skræl kartoflerne og skær dem i små tern.

Bland æg, fløde med to trediedele af osten og krydr med friskkværnet peber og salt, samt en knivspids knust muskatnød, eller to, alt efter smag. Bland de hakkede kartofler i blandingen.

Hæld blandingen i små portionsforme af folie eller i ildfaste ramakiner og drys den resterende ost ovenpå.

Bag dem ved middel, indirekte varme, 200-220 i 20-25 minutter i grillen (eller udeovn)

Kig til formene fra tids til anden, så de ikke brænder på.

Server dem varme eller lun til en lækker bøf eller et stykke steg, med rødvinssauce

TIP
Du kan variere ovenstående opskrift meget. Det vigtigste er at du beholder blandingsforholdet med 3 æg og 1/4 piskefløde. Så kan du ellers tilsætte lige de ingredienser til retten som du ønsker, og vælge den ost du bedst kan lide. Hakket løg, eller finthakket frisk broccoli passer rigtig fint i blandingen, det samme gør stegte bacon-tern eller tern af stegt chorizo pølse.

Du kan krydre med chili eller cayennepeber, drysse med purløg eller persille osv. Prøv dig frem, og fremstil dine helt egne små kartoffeloverraskelser. I sidste ende kan du også udskifte kartofler med andre rodfrugter, blomkål eller spinat. Mulighederne er stort set uendelige.

Pin It on Pinterest

Share This