Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Laks i grillen – med krebsehaler og Hollandaise

Laks i grillen – med krebsehaler og Hollandaise
Søren (Grilltips)

Laks er en god fisk at grille, da det er en fed fisk, der ikke så nemt bliver tør når den grilles. Desuden kan laks tåle masser af krydderier uden at det overdøver smagen, så på alle måder er laks et perfekt match for grillen. Til denne ret vil jeg anbefale at du serverer nye danske kartofler og kølig hvidvin.




OPSKRIFT (4 pers.)
Fersk laks (350-450 gr)
3 store gulerødder
2 store porre
1 fed hvidløg
1 Citron (usprøjtet)
1 dl. Hvidvin
75 gr. Smør
1/2 tsk chiliflager
1/2 tsk citronpeber
100 gr. Krebsehaler i lage
5 dl. Hollandaise
2 spsk. Friskhakket purløg
500 gr. Nye danske kartofler

TILBEREDNING
Skræl gulerødderne og rens porrerne. Skær begge i tynde skiver, og hak hvidløget fint.

Dup laksen med et stykke køkkenrulle, på begge sider, hæld lidt olivenolie ud på en tallerken og læg laksen på tallerkenen med skinsiden nedad. Krydr med salt, peber, chiliflager og citronpeber.

Skær 3-4 skiver af citronen, og gem den anden halvdel af citronen til lige før retten skal serveres.

Tænd grillen på middel, direkte varme, og sæt en tom foliebakke på grillristen. Lad den stå et par minutter.

Kom smør i foliebakken, og når det er smeltet (har bruset af) tilsættes gulerødder, porre og hvidløg.

Lad grønsagerne stege i et par minutter, hvorefter citronskiver tilsættes og retten steger videre i et par minutter.

Samtidig med at du kommer grønsagerne i foliebakken, lægges laksen direkte på grillristen, med skindsiden nedad, ved siden af foliebakken, og grilles i ca. 5 minutter (hvis varmen er meget høj, skal den kun grille 3 minutter).

Læg nu laksen ovenpå grønsagerne i foliebakken, tilsæt hvidvinen og læg folie over bakken så det slutter til, prik herefter et par huller i folien så dampen kan undslippe. Lad retten tilbedere ca. 10-13 minutter mere, alt efter tykkelsen på laksen.

Krebsehalerne kan bruges som de er, eller………Krebsehalerne drænes for vand, og stikkes på et par bambusspyd som har ligget i vand i et par timer (så spydene ikke brænder). Krebsehalerne pensles med olivenolie til knust hvidløg, og spydene grilles i et par minutter i alt.

Hollandaise er en lidt svær sauce at lave, hvis du ikke har prøvet det før, vil jeg anbefale at du køber en færdig sauce, men hvis du har mod på at lave saucen, finder du opskriften på Hollandaise sauce her >>

Når laksen er tilberedt presses den sidste have citron over laksen, og foliebakken tages af grillen, laksen overhældes med Hollandaise, krebsehalerne fordeles ovenpå laksen og til sidste drysses med hakket purløg eller dild. Dertil serveres nye danske kartofler med en klat kold smør, og du serverer en glas kølig hvidvin dertil.

Pin It on Pinterest

Share This