Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Optænding med Burner – Den bedste måde

Optænding med Burner – Den bedste måde
Søren Lyng

Burner International er, navnet til trods, en dansk virksomhed med hovedsæde og produktion i Brøndby på Københavns vestegn. Burner fremstiller optændigsposer til optænding af brændeovne, madovne, grill og bål. På Grilltips.dk bruger jeg ikke andet når kulgrillen skal tændes.

Burner – Når der skal tændes op
Poserne fra Burner indeholder en blanding af hærdet lampeolie tilsat en andel bio-olie – pakket i folie. Produktet Burner (og tændposen) er opfundet af Kemilaboranten Henrik Stæhr i 90´erne. Da Henrik allerede dengang så et perspektiv i, at huden IKKE kommer i direkte kontakt med kemien, når man skal tænde op. Dengang var markedet præget kraftigt uindpakkede keroseneblokke og flydende tændvæsker der nemt kunne flamme op, komme på huden og hvert eneste år forårsagede uhyggelige ulykker ved grillen. Med en optændingpose undgik man hele denne problematik.

Den optimale optænding
Når du skal tænde dine kul, skal du benytte en grillstarter, da den giver den optimale optænding af kullene. Fyld grillestarteren op, og læg 4-5 Burner tændposer under. Tænd poserne og sæt grillstarteren over. Lad kullene brænde rigtig godt igennem, og hæld dem først på grillen, når de øverste kul har fået en hvid overflade, indtil da er kullene ikke klar, og de kan afgive ubehagelige smagsnoter til maden.

Den optimale optænding af madbål
Sørg først og fremmest for at du kun benytter løvtræ, da fyr- og nåletræ er giftigt at lave mad over. Brug i stedet løvtræ som bøg og eg. Læg 3 store stykker kløvet brænde ved siden af hinanden med 5 cm. mellemrum. Læg herefter 3 mindre stykker på den modsatte led, og læg til sidst meget tynde stykker kløvet brænde eller barkstykker øverst. Placér Burner tændposerne i midten, på det midterste lag og tænd bålet op. På den måde optændes hele bålet langsomt og sikkert, og du undgår at det blæser ud.

Den optimale optænding af brændeovne
Der er kommet en nye anbefaling til hvordan du optænder din brændeovn, for at skåne miljøet så meget som muligt. Se videoen med James Price herunder.

Pin It on Pinterest

Share This